پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۰۴

فشار خون بالا چیست؟

۲۲۸ بازديد

فشار خون بالا چیست؟
فشار خون در معنای فشاری میباشد که خون به دیواره داخلی عروق خونی وارد می نماید. در حالی که فشار خون بالا یا این که به عبارتی هایپرتانسیون عموما دربین بزرگسالان سرایت بیشتری داراست، ممکن میباشد در زمان کودکی و نوجوانی تولید گردد و خطر بیماری قلبی زودرس و سکته مغزی در بزرگسالی را ارتقاء دهد. خوشبختانه فشار خون در کودک ها قابل معالجه میباشد. محدوده نرمال فشار خون خردسال ها بر طبق جنسیت، سن و قد طفل معین میشود. این محدوده بر طبق درصد ذکر می‌گردد. به عنوان مثال در حالتی که فشار خون نوباوه 60 درصد باشد به‌این مفهوم میباشد که 60 درصد از خردسالان درین سن، محصول و قد، فشار خون زیر خیس متخصص اطفال  دارا‌هستند.

داروهای فشار خون خردسالان
یک یا این که یک سری دارو برای معالجه فشار خون خردسالان و نوجوان ها در موقعیت پایین به عمل گرفته میشوند:

فشار خون که با علائم مربوط به بالا رفتن فشار خون مانند سردرد یا این که تشنج همدم میباشد.
فشار خون نوع 2 (سطح فشار خون 5 میلی متر جیوه فراتر از 99 درصد میباشد)
فشار خون نوع 1 که بعداز چهار تا شش ماه معالجه غیر دارویی وجود داراست.
وجود علائم فیزیکی فشار خون مانند قطور شدن دیواره چپ دهلیزی بطنی قلب
فشار خون نوع یک در خردسال ها در گیر به دیابت شیرین یا این که بقیه بیماری هایی که خطر بیماری قلبی یا این که سکته مغزی را ارتقاء می‌دهند مانند کلسترول بالا، چاقی یا این که بیماری مزمن کلیوی
پیش فشار خون بالا به هم پا بیش تر از یک فاکتور خطر برای بیماری قلبی (چاقی، سطح بالای کلسترول، دیابت یا این که بیماری مزمن کلیوی)
مجموعه های دارویی زیادی برای معالجه فشار خون خردسال ها گزینه به کار گیری قرار میگیرند. این گروه های دارویی مشتمل بر دیورتیک های تیازیدی، مهار کننده های آنزیم تبدیل آنژیوتانسین یا این که بلاکرهای گیرنده های آنژیوتانسین، مهار کننده های شبکه کلسیم و بتا بلاکرها میباشند.

دیورتیک های تیازیدی. دیورتیک ها ارتقاء دفع آب و سدیم از روش همه ها که وسعت خون را در سراسر تن کاهش میدهد، به معالجه فشار خون خردسال ها یاری می نمایند. دیورتیک های تیازیدی اثر گذار و ایمن بوده و در کنار رژیم غذایی معدود نمک اثرگذاری بیشتری دارا هستند. همه گیرترین تیازیدهایی که برای معالجه فشار خون خردسالان به فعالیت میروند هیدروکلروتیازید و کلروتیازید میباشند. این داروها به طور خوراکی و دو توشه در روز مصرف می‌شوند. بروز عوارض جانبی در دوزهای ذیل این دیورتیک ها سرایت چندانی ندارد.
مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین/ مهار کننده های گیرنده آنژیوتانسین. گروه اولیه ساخت‌و‌ساز هورمون آنژیوتانسین دو (هورمونی در خون که وجب تنگی عروق خونی و ارتقا فشار خون می گردد) را مهار می نمایند. براین اساس این داروها موجب گشاد شدن عروق خونی و کاهش فشار خون در خردسال ها می‌شوند. متداول ترین عوارض جانبی این داروها سرفه کم آب میباشد.
گروه دوم اثرات آنژیوتانسین دو بر روی سلول های قلبی و عروق خونی را مهار می نمایند. مهار کننده های گیرنده آنژیوتانسین مانند مجموعه نخستین عروق خونی را گشاد کرده و موجب معالجه فشار خون خردسالان میشوند. این داروها در بعضا اشخاص موجب خواب آلودگی، سرگیجه، سردرد، تهوع، بی آبی دهن، درد شکمی میشوند. انالاپرین و لیزینوپریل مرسوم ترین مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین و لوزارتان مرسوم ترین مهار کننده گیرنده آنژیوتانسین می باشند که برای معالجه فشار خون خردسالان به شغل میروند.

مهار کننده های شبکه کلسیم. سلول های ماهیچه ای برای انقباض به کلسیم نیاز دارا هستند. داروهای مهار کننده شبکه کلسیمی مقدار کلسیمی که وارد سلول های ماهیچه صاف دیواره عروق و ماهیچه قلب میشود را کاهش می‌دهند. به این ترتیب این داروها با مهار ورود کلسیم از پهنا غشاهای سلولی موجب شل شدن سلول های ماهیچه ای، گشاد شدن عروق خونی و معالجه فشار خون خردسال ها میگردند. عوارض جانبی مهار کننده های شبکه کلسیم سردرد، سرگیجه، گرگرفتگی، تهوع، پرورش بیشتراز حد بافت لثه یا این که تورم ساق پاها میباشند.
بتا بلاکرها. بتا بلاکرها بعضی از اثرات سیستم عصبی سمپاتیک همانند ارتقاء ضربان قلب و فشار خون را کاهش میدهند. این تیم دارویی با کاهش سرعت و نیرویی که قلب خون را پمپ می نماید، به معالجه فشار خون کودک ها امداد می نمایند. بتا بلاکرهایی که عموما برای معالجه دارویی فشار خون خردسالان به فعالیت می‌روند متوپرولول، آتنولول و بیس پرولول می‌باشند. عوارض جانبی این مجموعه دارویی مشمول خستگی، سرگیجه، بی خوابی، کاهش بضاعت و توان ورزش کردن، کندی ضربان قلب، راش و سردی دست ها و پاها به انگیزه افت فشار خون است. بتابلاکرها برای معالجه فشار خون کودک ها در گیر به آسم یا این که انسداد قلبی بازداشتن مصرف دارا‌هستند.
پزشک غفور سلگی فوق تخصص قلب خردسالان به سوالهای پایین جواب داده اند:

آیا فشار خون در کودک ها مسئله ژنتیکی داراست؟
در مواقعی مورد ژنتیکی داراست و در مفاد دیگری به انگیزه بیماری های کلیوی، غدد، مصرف دارو و یا این که بقیه بیماری ها ساخت میگردد.

راهی برای پیشگیری از فشار خون در کودک ها وجود داراست؟
در مواقعی که فشار خون قضیه ژنتیکی داشته باشد رعایت مواقعی در معاش روزانه بروز و شدت آن را به تانی می اندازد برای مثال رژیم غذایی نادر نمک و معدود چربی و قند، جلوگیری از استعمال دخانیات و ایفا ورزش میانگین و همیشگی.
تاكنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.