پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۰۴

مزایا شیردهی به نوزاد چیست؟

۲۲۴ بازديد

پیشگفتار‌ای بر تغذیه با شیر مامان
شیردهی به نوزاد یک خط مش طبیعی برای تأمین غذای نوزاد در ماه‌های اولیه میباشد و همینطور به بهبود مامان بعداز وضع حمل نیز یاری می‌نماید. آکادمی اطفال ایالات متحده (AAP) و همینطور سازمان بهداشت جهانی (WHO) به تغذیه‌ی نوزاد در شش ماه نخستین صرفا با شیر مامان تأکید کرده‌اند. بعداز ۶ ماه اولیه هر دو سازمان مصرف میوه، صیفیجات و غلات در کنار شیر مامان را سفارش متخصص اطفال می‌نمایند.

با این حالا شیردهی یک زمینه‌ی فردی میباشد و حتی بعضی اشخاص ممکن میباشد نتوانند به نوزاد خویش شیر دهند. دراین‌صورت بچه بایستی با شیوه‌های دیگر تغذیه گردد تا فرآیند رویش وی نماید نشود. درین نوشته‌علمی مزایای شیردهی، خطاها و مواقعی که می بایست در لحاظ داشته باشید را گستردن داده‌ایم.

مزایا شیردهی به نوزاد چیست؟
تغذیه با شیر مامان فواید تن درستی کوتاه ‌دوران و بلند مدتی برای مامان و طفل دارااست. این مزایا برای نوپا مشمول مفاد تحت میباشد:

کاهش عفونت‌ها: نوزادانی که از شیر مامان تغذیه می‌نمایند به عفونت‌های کودکی کمتری مانند عفونت گوش، عفونت‌های تنفسی، عفونت‌های روده و همینطور سرما خوردگی دچار می گردند.
مصونیت فراتر در قبال ویروس‌ها و باکتری‌ها: شیر مامان دربردارنده ایمونوگلوبولین یا این که آنتی‌بادی‌های مامان میباشد. این پروتئین‌ها به تقویت سیستم ایمنی تن نوزاد یاری می‌نماید.
کاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS): کودکانی که از شیر مامان تغذیه می‌نمایند، خطر کمتری در سال نخستین ولادت، برای ابتلا به SIDS دارا‌هستند.
وزن سلامت: شیردهی به نوزادان وزن آنان‌را ایده‌آل نگه داشته و نسبت به کودکانی که شیرخشک مصرف می‌نمایند، چاقی کمتری دارا‌هستند.
کاهش خطر دیابت: تغذیه با شیر مامان خطر ابتلا به دیابت نوع یک را کاهش می دهد.
یک منبع بی نقص: نوزادان در روند متفاوت پرورش به مواد پرخاصیت متفاوتی نیاز دارا هستند. شیر مامان یک منبع جامعی میباشد که طبیعتا این نیازها را برای نوزاد تأمین می‌نماید.
چفت شدن بدون نقص پستان برای شیردهی را در تصویر بالا مشاهده می کنید.

مزایا شیردهی صرفا برای نوباوه وجود ندارد. ماد‌رها نیز از برخی مزایا این فرمان منتفع می گردند که‌این مزایا عبارت‌اند از:

بهبود یافتن: شیردهی موجب می‌گردد تا اکسی‌توسین بیشتری آزاد خواهد شد که‌این هورمون به انقباضات رحمی یاری کرده و موجب می‌گردد رحم به اندازه‌ی پیش از بارداری برگردد.
کاهش وزن سریع‌خیس: مادرانی که به نوزادان خویش شیر می دهند، سریع‌خیس وزن میراث از بارداری خویش را از دست میدهند.
کاهش ابتلا به افسردگی: خطر ابتلا به افسردگی پس از وضع حمل در مادرانی که با شیر مامان، نوباوه خویش را تغذیه می‌نمایند، بسیار کمتر از ما‌درها دیگر میباشد.
کاهش خطر بعضی سرطان‌ها: هرچه مادر‌ها دوران فرصت بیشتری را به شیردهی نوزاد خویش بپردازند، خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را کاهش میدهند.
ترازو ایجاد شیر مامان تا حد متعددی به واحد سنجش شیری که نوزاد میخورد، بستگی دارااست
مواقعی که بایستی پیش از شیردهی به نوزاد در حیث بگیرید
شیردهی میتواند ایراداتی نیز داشته باشد، بدین ترتیب پیش از اینکه تصمیم خویش را بگیرید، این نکات را به خیال داشته باشید.

درد و غم: اکثری از مادرها در ۷ تا ۱۰ روز اولیه پس از استارت شیردهی ممکن میباشد حس درد و اندوه داشته باشند. این دستور اکثر اوقات موقت میباشد، ولی میتواند، تغذیه‌ی روزهای ابتدایی نوزاد را با خلل مواجه نماید.
عدم انعطاف‌پذیری: در هفته‌های اولیه نوزادان ۱۲ توشه در روز ممکن میباشد، از شیر مامان تغذیه نمایند که‌این عمل می تواند بسیار دشوار باشد.
عدم اندازه‌گیری: احتساب‌ی اینکه چه مقدار شیر ساخت‌و‌ساز میکنید و چه مقدار نیاز طفل میباشد، قادر است مشقت بار باشد. برای اینکه بدانید آیا نوباوه شما به اندازه شیر میخورد، بایستی به عامل ها دیگری مانند وزن نوپا و ترازو ادرار روزمره آن توجه نمایید.
رژیم غذایی و مصرف داروها: هنگامی که نوزاد خویش را با شیر مامان تغذیه می کنید، قسمت متعددی از خوراک، دارو و مشروبات الکلی را با طفل خویش سهم دار می‌باشید. کمی از این مواد می تواند از روش شیر به نوزاد منتقل خواهد شد. اگرچه تعداد مقداری از آنان میتوانند برای طفل نقص‌‌ساز باشند، البته می بایست در تک تک مقطع شیردهی به نوزاد مراقب تغذیه‌ی خویش نیز باشید.
مقایسه شیر مامان و شیر کم آب
شیرخشک یک جایگزین مغذی برای شیر مامان میباشد و مادرانی که به دلایل پزشکی نمی‌توانند نوزاد خویش را تغذیه نمایند، شیرخشک را گزینش می‌نمایند. شیر کم آب‌های جانور در بازار به وسیله سازمان خوراک و دارو تحقیق می گردند و در حالی که تماماً با شیر مامان در ترکیبات هم خوانی ندارد، البته سرشار از موردها تحت می باشند.
ویتامین‌ها
مواد معدنی
پروتئین‌ها
چربی‌ها
کربوهیدرات‌ها
تاكنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.