پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۰۴

چه زماني بايد به پزشك کودک مراجعه نمود؟

۲۲۷ بازديد
اکس در نوزادان که گاهی از آن با تیتر رفلاکس اسید در نوزادان ذکر شده می‌شود، به قوانینی گفته می‌گردد که بازه کوتاهی پس از تغذیه محتوای معده به بیرون برمی‌خواهد شد. برگردانده شدن خوراک «رفلاکس در نوزادان» معمولا با بزرگتر شدن نوزاد به تدریج برطرف خواهد شد و فقط در‌حالتی که غیرطبیعی محسوب می‌شود که بعد از ۱۸ ماهگی متخصص اطفال همچنان ادامه داشته باشد

درخصوص ها بسیار نادری رفلاکس می‌تواند نماد‌ای از مشکلات حادتری مانند بیماری ریفلاکس معده به مری، حساسیت یا انسداد باشد که مطلقا نیاز به مراجعه به شایسته ترین پزشک فوق متخصص اطفال داراست.

علائم رفلاکس در نوزادان
برگرداندن خوراک و استفراغ از اصلی‌ترین آرم های رفلاکس نوزادان می باشد. تا هنگامی که کودک شما سالم و راضی هست و به خیر رشد می‌کند، رفلاکس نگرانی ایجاد نمی‌کند. فرزند شما به احتمال زیاد این نقص‌ را پشت راز می‌گذراد.

اما در‌حالتی که کودک شما بدغذا باشد، یا به نظر احساس ناراحتی کند، ممکن میباشد که محتوای معده اسیدی گردیده باشد و گلو و مری را تحریک نماید، به عبارتی چیزی که با رفلاکس اسید حادثه میفتد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود؟
اگر که یکی از موردها ذیل صورت داد، سفارش می‌کنیم قطعا با دارای تخصص اطفال تماس حاصل نمایید:

وزن نوباوه افزایش پیدا نمی‌کند
با شدت تف می‌نماید به طوری که باعث به بیرون پریدن محتویات معده از دهن وی می‌گردد (استفراغ پرتابه‌ای)
تف کردن مایع زردرنگ
تف کردن خون و یا موادی که شبیه دانه های قهوه باشد
اجتناب از طعام تناول کردن
در مدفوع وی خون مشاهده کردید
مشکلات تنفسی دارد
استفراغ را در سن ۶ ماهگی یا دیرتر استارت کند.
برخی از این علائم ممکن می باشد علامت دهنده شرایط جدی تری باشند، مانند بیماری رفلاکس از معده به مری (GERD) و یا تنگی پیلور. در GERD رفلاکس حاوی اسید معده میباشد که به جدار فرنگی مری آسیب می رساند. تنگی پیلور شرایط نادری است که در آن دریچه باریک بین معده و روده کوچک، از تخلیه محتویات معده به روده کوچک جلوگیری می‌کند.


انگیزه های به وجود وارد شدن رفلاکس در نوزادان
رفلاکس نوزادی به دست اندرکاران زیادی بستگی داراست که اکثر اوقات در زمینه ی با یکدیگر هستند. در نوزادان، رینگ عضلانی بین مری و معده، دریچه تحتانی مری، کاملا مرطوب نشده میباشد و اذن می دهد که محتوای معده در مسیر رجوع و برگشت جریان یابند. متاسفانه، این دریچه وقتی گشوده می شود که نوزاد غذایش را خورده و سپس بسته باقی می ماند و منجر به باقی ماندن محتوای معده داخل آن می‌منفعت.

نوزادان در اکثر مواقع به طور طاق گشوده می خوابند، که امکان رفلاکس را بیشتر می کند. ضمن این رژیم آنها کاملا مایع میباشد که این نکته هم رفلاکس نوزادان را تشدید می کند. بعضی وقتها حباب های هوا در معده ممکن میباشد مایعات را به عقب برگرداند. در موارد دیگرممکن است نوزاد شما به سادگی مقدار زیادی آب را با‌گاز بنوشد.

اگرچه رفلاکس در نوزادان اغلب پس از طعام میل کردن صورت می دهد، البته می تواند هر زمانی که فرزند شما سرفه، گریه و یا تقلا می کند هم اتفاق بیفتد.

در مورد ها بسیار نادری، علائم رفلاکس نوزادی به دلایل دیگری ممکن میباشد باشد. در میان فرضیات موارد زیر وجود دارد:

التهاب معده و روده آلرژیک‌: که عدم تحمل ماده ای در غذا می باشد و معمولا پروتئین گاوی در شیر است.
بیماری رفلاکس معده به روده (GERD): یک بیماری شدیدتر هست که جایی که رفلاکس به اندازه ای اسیدی می باشد که جداره خارجی مری را تحریک و در گیر آسیب نماید شکل می دهد.
ازوفاژیت ائوزینوفیلیک قوانینی است که در آن نوع اوِه ای از گلبول های سپید خون (ائوزینوفیل) ساخته می شوند و به لایه فرنگی مری جراحت میرساند.
انسداد: به معنای گرفتگی یا این که باریک شدن مری (تنگی مری) و یا این که مسیر بین معده و روده خرد (تنگی پلور) میباشد.

یکی‌از دلایل رفلاکس در نوزادان ممکن میباشد آلرژی غذایی به شیر باشد
عوارض رفلاکس در نوزادان
بیشتر موردها رفلاکس نوزادی به صورت خودبه خودی از فی مابین می‌روند فارغ از اینکه برای طفل شما مشکلی ساخت نمایند. در صورتی‌که موقعیت یک رفلاکس طبیعی نباشد و GERD یا این که شرایط دیگری باشد (بسیار کمتر رایج)، طفل علائمی از رویش ضعیف و یا این که ایرادات تنفسی بروز خواهد داد. بعضی پژوهش ها علامت میدهند که نوزادانی مبتلا حمله ها متداول تف کردن میگردند، با احتمال بیشتری در زمان کودکی به رفلاکس معده به مری دچار خواهند شد.

این نوشته‌ی‌علمی راهم تحقیق نمایید: برای نوزاد جدید متولد گردیده چه کارهایی می بایست کرد؟

فراهم شدن برای ملاقات با دکتر
در صورتیکه نگران رفلاکس نوزاد خویش باشید، به احتمال زیاد در مرحله نخستین به پزشک خانوادگی منحصربه‌فرد کودک ها یا این که دارای تخصص اطفال مراجعه خواهید کرد. در شرایطی‌که رفلاکس بعداز سپری شد او‌لین سال به دنیاآمدن فرزندتان ادامه پیدا نماید و یا این که چنانچه فرزند شما بعضی علائم نگران کننده زیرا کمبود وزن و مشکلات تنفسی داشته باشد، شما به پزشک معالج دارای تخصص گوارش کودک ها ارجاع داده خواهید شد (دارای تخصص گوارش اطفال).

در اینجا اطلاعاتی برای یاری به استعداد شما هنگام مراجعه به پزشک و انتظاراتی که از دکتر خویش دارید ارائه می‌گردد:

هرگونه علائمی که نوزاد شما تجارب نموده است را یادداشت فرمائید. یادداشت فرمائید که چه هنگامی فرزندتان خوراک را برمیگرداند و تف می نماید. آیا در مجموع زمان ها طفل شما تغذیه می نماید؟ چه مقدار مایعات فرزند شما برمی گرداند؟ آیا چنین به لحاظ می رسد که فرزند شما هر چیزی که تغذیه می نماید را برمیگرداند؟
لیستی از داده ها کلیدی تهیه فرمایید. هر یک سری وقت یکبار به فرزندتان غذا می دهید؟ هر توشه خوراک میل کردن فرزندتان چه برهه زمانی ارتفاع میکشد؟ در طول خوراک خوردن فرزندتان یک‌سری درجه آروغ میزند؟ آیا بچه شما از شیر مامان تغذیه می نماید؟ اگه جواب منفی میباشد از چه نوع فرمول غذایی به کار گیری می‌کنید؟ چه‌گونه فرمولاسیون غذایی را تهیه و تنظیم می‌کنید؟ ایا جدیدا فرمولاسیون غذایی را عوض نموده اید؟
سوالاتی که در لحاظ دارید از دکتر بپرسید یادداشت فرمائید.

مشورت آنلاین با شایسته ترین متخصصان کودکان
اخذ وهله
سوالاتی که بایستی از دکتر معالج خویش بپرسید
برخی سوالهای مهم می‌باشند که ممکن میباشد بخواهید از دکتر معالج خویش بپرسید:

محتمل ترین انگیزه علائم فرزند اینجانب چیست؟
آیا فرزندم نیاز به آزمایشات خاصی دارد؟
چه روش های درمانی در دسترس می‌باشند؟
برای کمک به فرزندم چه کاری می توانم جاری ساختن دهد؟
آیا اینجانب به فرزندم بیش از حد خوراک می دهم؟ یا این که اینجانب به دفعات متعددی به فرزندم غذا می دهم؟
آیا هرچونه بروشور یا این که مقاله چاب گردیده ای وجود دارااست که از آن به کار گیری نمایم؟ چه وب سایت‌هایی را پیشنهاد میکنید؟
از دکتر معالج خویش چه انتظاراتی دارید؟
برای جواب به سوالاتی که دکتر معالج شما از شما میپرسد استعداد داشته باشید:

او‌لین باری که فرزندتان این علائم را تجربه کرد چه هنگامی بود؟
ایا با هربار غذا خوردن فرزندتان غذا را برمیگرداند و یا این که هر از گاهی این حادثه چهره میدهد؟
اخلاق و رفتار فرزندتان چه‌گونه میباشد؟ ایا در طول طعام خوردن حس رضایت دارااست؟
ایا به تازگی غذای کودکتان را از تغذیه شیر مامان به شیر شیشه ای تغییر‌و تحول داده اید؟ و یا این که ایا فرمولاسیون غذای کودکتان را تغییر داده اید؟
چه مواردی به فرزندتان غذا می دهید؟
در هر توشه خوراک میل کردن فرزندتان چه مقدار تغذیه می نماید؟
آیا هر توشه شخص خاصی به فرزندتان خوراک می دهد؟
چنانچه شما پرستاران مختلفی برای فرزندتان دارید، ایا کلیه آنان به فرزندتان با یک روش طعام می دهند؟
فرزندتان چه‌گونه می خوابد؟
ایا به لحاظ می رسد علائم فرزندتان رو به بهبودی میباشد؟

آزمایشات و تشخیص ها
تشخیص رفلاکس نوزاد معمولا بر اساس علائم و امتحان فیزیکی شکل می‌گیرد. در حالتی‌که فرزند شما سالم باشدٰ رویش وی به صحت انجام شود و راضی به لحاظ رسد، در‌این‌صورت‌ نیازی به آزمایشات بعدی وجود ندارد.

در حالتی‌که پزشک کودک شما نقص‌ جدی تری را پیش گویی نماید، آزمایشات تشخیصی دربرگیرنده مورد ها پایین است:

اولتراسونیک: این آزمایش برای تشخیص گرفتگی میان روزنه دربین معده و روده خرد استفاده میگردد (تنگی پیلور)

آزمایش های آزمایشگاهی: آزمایش های مختلف خون و اوره به تشخیص و یا این که رد کردن دلایل احتمالی تکرار استفراغ و اضافه نکردن وزن امداد می نماید.

مطالعه PH مری: برای گزینش اینکه آیا کج خلقی، بی نظمی های خواب و یا این که بقیه علائمی که با رفلاکس اسید یار و همدم می‌باشدٰ اندازه گیری معیار اسیدیته مری فرزندتان می‌تواند امداد کننده باشد. پزشک معالج یک لوله باریک را از روش بینی یا این که دهن طفل، به مری وارد می نماید. لوله به وسیله ای وصل می گردد که اسیدیته را رصد می نماید. ممکن است نیاز به باقی ماندن فرزند شما در بیمارستان باشد تا زیر لحاظ قرار بگیرد.

تیم گوارش فوقانی: در صورتیکه دکتر معالج به تنگی مری مشکوک باشد، عکسبرداری اشعه ایکس از بخش فوقانی دستگاه گوارش پیشنهاد میشود. پیش از عکسبرداری اشعه ایکس مایع سپید رنگ گچی (باریم) به طفل خورانده میشود. باریم معده را می پوشاند و اذن میدهد مفاد غیر نرمال در تصویربرداری اشعه ایکس بدیهی خیس جلوه نمایند.

اندوسکوپی فوقانی: دکتر کودک شما ممکن است از این روش برای تشخیص و یا این که حذف مشکلات احتمالی در مریٰ مانند باریک شدن (تنگی) و یا این که التهاب (ایزوفاِژیت) به کارگیری کند. دکتر یک لوله منحصر به فرد مجهز به لنز دوربین و لامپ را از روش دهن فرزند شما وارد مریٰ معده و بخش ابتدایی روده خرد می نماید. مثال هایی از هر بافت مشکوک برای تحقیق و بازرسی برداشته می‌شود. برای نوزادان و کودک ها آندوسکوپی معمولا ذیل بی هوشی همگانی ایفا می شود.
تاكنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.